Biodiesel

Biodiesel is het product van een reactie tussen Alcohol en een Triglyceride. Gebruikelijk bronnen voor Triglycerides zijn dierlijke vetten en (eetbare) plantaardige olin. Het productie proces voor Biodiesel is algemeen bekend als transesterificatie. De huidige Biodiesel producenten leveren Glycerol die circa 80-85% puur is en brengen een prijs op tussen de $80-120/ton.

Triglycerides zijn samengesteld uit een mengsel van verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde componenten aangeduid als R1, R2 and R3 en verbonden met de Glycerol structuur. De samenstelling van R1, R2 and R3 en hun relatieve% in de Triglyceride bepaalt de stollingstemperatuur van de Biodiesel .

Biodiesel wordt gewoonlijk omschreven als FAME (Fatty Acid Methyl Ester) met daaraan een nummer toegevoegd dat de koud vloeibaarheid weergeeft. De Transesterificatie van de Triglyceriden wordt meestal gedaan door gebruik te maken van een op hydroxide of alkoxide gebaseerde katalysator bij gangbare temperaturen. De hoofdzaak van het proces is om de viscositeit van de triglyceriden te verlagen tot een die overeenkomt met de fossiele diesel. Alle eetbare olin en dierlijke vetten zijn bruikbare grondstoffen voor het maken van Biodiesel.

De meest gebruikelijke grondstoffen omvatten dierlijke vetten, Soja olie , Canala /koolzaad olie, palm olie, Kokosnoot olie, Zonnebloem olie en Camelina olie. Nieuwe vormen van olie zijn in ontwikkeling zoals Jatropha olie, Honge olie en Algenolie. Gebruikte olin en dierlijke vetten, pluimvee vetten voor het maken van Biodiesel vereisen een aanvullend proces om het FFA gehalte te verlagen.

Terwijl de prijs de allereerste overweging is van de Biodiesel producent, is de keuze van de eetbare olie bepaald, omdat deze ook de stollings /vloeibaarheid karakteristiek van de Biodiesel bepaald. Biodiesel gemaakt van Soja en of Canola hebben een laag smeltpunt en Palm olie en dierlijke vetten hebben een hoog smeltpunt. Het blenden van verschillende olin en vetten is gebruikelijk en biedt een commercile balans van de Biodiesel eigenschappen en prijs.

 

Glycerol

Glycerol is een buitengewoon veelzijdige organische stof. Het vertegenwoordigt 25% van de huidige minerale industrie productie en wordt reeds lang toegepast in de Verzorging , Polyurethaan-, Tabaks-, Voedingsmiddelen- en Farmaceutische industrie. Voordat de productie van Biodiesel op gang kwam was de vraag en aanbod van Glycerol in evenwicht. Met het op gang komen van de Biodiesel is de prijs van Glycerol drastisch gezakt van een top van $2500 /ton naar een huidig niveau van $500-$600/ton.

Omdat de Biodiesel productie in de komende jaren verder zal groeien en de volumes Glycerol die zonder een specifieke bestemming beschikbaar komen toe zullen nemen, zal dit een nieuwe uitdaging vormen voor de Biodiesel industrie. De huidige Biodiesel producenten leveren Glycerol die een puurheid heeft tussen de 80-85% en leveren een prijs op tussen de $80-120/ton. Veel biodiesel producenten hebben ervoor gekozen geen grote investeringen te doen om de ruwe glycerol te zuiveren en op te werken en kiezen ervoor het naar gespecialiseerde bedrijven te sturen. De prijs die men ervoor krijgt is een kleine bijdrage in hun algehele Biodiesel productie kosten.

Ceimici Novel gelooft dat dit een duurzame situatie is

De gebruikers van de Smart Catalyst technologie hebben meerdere keuzes. Smart Catalyst levert een zuiverheid van de Glycerol hoger dan 98%. De gebruiker kan met een minimale investering dit product eenvoudig en economisch naar een zuiverheid van meer dan 99.5% brengen. De gebruiker kan er ook voor kiezen de betreffende glycerol in het verdere proces om te werken naar andere chemicalin met een hogere waarde waarvan enkele mogelijkheden zijn:

» Glycerol Formal
» Glycerol Carbonaat
» Glycidol

Ceimici Novel en haar chemische team en ontwikkelaars zullen met onze klanten samenwerken om deze processen in te voeren - Zie het als een verlenging van uw eigen R & D afdeling.

Smart Catalyst zal uw opbrengst minimaal met 3-4 cent per liter verhogen alleen al door de betere Glycerol productie.